Skip to main content

Endnu en dansker skal køre Indycar næste år

1. februar 2022

Christian Rasmussen skal næste år slås med stjernerne på i den prestigefyldte motorsportsserie Indycar

I Indycar kører man på både almindelige racerbaner med mange sving og på ovale baner. Foto: Thurman

Christian Lundgaard blev i 2023 den første dansker til at vinde et løb i den største amerikanske motorsportsserie Indycar, og i 2024 får en ny dansker mulighed for at skrive sig i historiebøgerne.

Christian Rasmussen har nemlig fået sig et sæde i den prestigefyldte løbsserie.

Den 23-årige racerkører har siden 2018 kæmpet sig op gennem klasserne i USA, hvor han har vundet tre titler på fire år. Og hans præstationer har fået Indycar-holdet Ed Carpenter Racing til at spærre øjnene op.

I hvert fald har holdet givet danskeren en kontrakt, der betyder, at han som udgangspunkt skal køre 12 af næste sæsons 18 løb inklusive det historiske løb Indianapolis 500.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse, og det er noget, jeg har arbejdet hen imod i lang tid nu, siger Christian Rasmussen ifølge Indycars hjemmeside.

Annonce:

I år har Christian Rasmussen vundet den løbsserie, der hedder Indy Nxt, som er en rugekasse for talenter. Man kan sammenligne den lidt med Formel 2’s status i forhold til kongeklassen Formel 1.

I september gjorde han sig fortjent til at køre test for Ed Carpenter Racing. Og her imponerede han holdcheferne.

– Han gjorde det fremragende, da vi testede ham på Barber Motorsports Park i sidste måned, og han viste, at han er fuldt ud klar til at tage det næste skridt ind i Indycar, siger holdejer Ed Carpenter.

I Indycar kører man både på racerbaner, som vi kender det fra Formel 1, hvor der er masser af sving. Men man kører også på ovale baner.

Christian Rasmussen skal køre de 11 løb, der er på almindelige racerbaner, og Indianapolis 500, som er på oval bane. Holdejer Ed Carpenter sætter sig selv i raceren til de fem løb, der derudover er på ovale baner.

I Indycar skal Christian Rasmussen dyste med sin landsmand Christian Lundgaard. Om Benjamin Pedersen, der kørte hele 2023-sæsonen, også skal køre Indycar i 2024, er endnu uvist.

læs mere under gokart – how to park a gokart