Skip to main content

How to park a gokart

Vores mini Stig. Fra YouTube i 2012 til Indy Lights 2022

Historien starter i 2012 hvor køreren som nu bliver kaldt “Stig jr” “Mini Stig” “Son of Stig” osv. på youtube, kørte på vores bane og trænede i at bakke!!! selvfølgelig når der ikke var kunder…..
Da han var blevet god til det besluttede vi os for at lave en video for sjov, som blev uploaded på you tupe d. 24/10-2012. I starten af juli 2014, 2 år senere, nåede videoen 1000 visninger hvorefter det tog fart.

I løbet af sommeren 2014 har videoen været omtalt verden over, Bla. Amerikansk-Canadisk-Polsk og Japansk tv
Og selvfølgelig også i de danske medier, Folketidende, Danmarks Radio P4, Metroexpress og Extrabladet.
I dec. 2014 blev videoen vist på det engelske tv program “Rudetube Arena of awesomeness”, som lavede en top 50 og her var videoen nummer 11. 
I feb. 2015 har videoen været med i det amerikanske program Ridiculousness som bliver vist på Mtv. Så d. 16/07-2014 har videoen 784333 visninger. Tirsdag den 19 juli har videoen 3545832 visninger

i jan 2022 har videoen 3,7 mio visninger

Se videoen hvor han bakker ind i containeren her.

I 2015 vandt han det danske og nord europæiske mesterskab i gokart

Christian Rasmussen var kun ni år gammel, da han vandt sit første mesterskab i gokart, og mange løb, sejre og mesterskaber senere opgraderede den talentfulde unge kører fra Dragør løbsklassen og vandt sit første Formelløb. Hans talent er så bemærkelsesværdigt, at han i 2020 og 2021 vandt back-to-back mesterskaber i det højt respekterede Road to Indy-stigesystem

“I 2016 opgraderede han til Formelbiler, og gjorde det så godt, at han vandt den prestigefyldte pris “Årets Talent””

Den succesrige Christian Rasmussen slutter sig til Jan Magnussens Team i 2017 efter at have landet en sølvmedalje i det danske Formel Ford-mesterskab året før. Kontrakten med Magnussen Racing Experience betyder, at Christian Rasmussen i 2017 repræsenterede Jan Magnussen i det nye danske Formel 4-mesterskab.

Magnussen Racing Experience ejes og ledes af den tidligere Formel-1-kører og fire gange Le Mans-vinder, Jan Magnussen. Magnussen deltager aktivt i ledelsen af ​​teamet og fungerer som coach for de enkelte kørere i teamet.

Som medlem på Magnussens team kørte Christian Rasmussen en meget mere avanceret racerbil og var en del af et internationalt team, som ville kræve tæt kommunikation og interaktion med mange interessenter, herunder ingeniører, data- og statistiske eksperter, sponsorer og de forskellige medier omkring sporten . Christian sluttede på en samlet 3. plads i det danske Formel 4-mesterskab 2017.

Efter at være blevet 3. i det danske Formel 4-mesterskab fortsatte Christian sin rejse og gik over til amerikansk racing. Den unge dansker fra København indså tidligt i sin karriere det enorme potentiale, der var i amerikansk racing.

Christian slog sig sammen med Jay Howard Driver Development, som skulle vise sig at blive en stor succes i de kommende år. De startede deres rejse sammen i Formel 4 US Championship 2018. Christian fortsatte med at være den mest vindende kører det år med 5 løbssejre og 2 omgangsrekorder, der stadig står i dag.

Efter succesen med at køre med Jay Howard Driver Development i den amerikanske Formel 4-serie i 2018, er Christian og teamet blevet enige om vilkår for endnu et år. En ny start for både teamet og køreren i den super konkurrencedygtige USF2000 Series. Her blev Christian 3. i sin rookie-kampagne med 3 sejre og flest point ud af alle i 2. halvdel af sæsonen.

I 2020 fortsatte Christian med Jay Howard Driver Development og kørte den første del af Road to Indy, som er det første skridt mod at køre i IndyCar-serien. Efter en succesfuld sæson i 2019 fortsatte Christian med at vinde de første 6 løb i 2020 USF2000 Championship og var den første kører nogensinde til at opnå det. Christian fortsatte med at vinde 2020 USF2000 Presented by Cooper Tyres championship senere samme år med 9 sejre, 10 podier, 7 pole positioner. Efter Rasmussens meget succesrige år blev han den 2. mest vindende kører i USF2000’s historie.

Christians 2020-mesterskabssejr ville være starten på en 2-årig sejrsrække for både Jay Howard Driver Development og Rasmussen selv. Vinderduoen støttede deres 2020 USF2000 Championship-sejr op med at vinde næste etape på Road to Indy, Indy Pro 2000 Championship.

2021 var igen et bemærkelsesværdigt år for både kører og team. Duoen Rasmussen og Howard var tilbage som seriens rookies. Igen trodsede de det faktum og vandt deres 2. mesterskab i træk med 7 sejre og 12 podier. Christian fik prisen som Rookie of the year samt fik “Ticket Clinic Fastest Lap Award” med de hurtigste løbsrunder ud af alle.