Skip to main content

Sikkerhed – orientering til paintball gæster

Nedenfor kan du læse teksten på den informations- og underskriftseddel du vil blive præsenteret for inden du skal spille paintball hos os.

  1. I den sport jeg skal til at dyrke, er der visse RISICI!
  2. Det vil sige at, hvis jeg overholder de REGLER, som Marielyst Gokart & Paintballcenter her har opstillet, er det begrænset til nogle ganske få RISICI!
  3. De omtalte RISICI kan f.eks. være, at jeg træder forkert på foden, løber ind i en gren, falder og lign.
  4. Alt dette er på egen RISIKO & ANSVAR !!!
  5. Forsikringsmæssigt hedder det, at jeg dyrker en sport med en “kalkuleret risiko” ligesom f.eks. fodbold og håndbold.
  6. Jeg skriver hermed under på, at jeg er gjort opmærksom på, at jeg deltager i disse paintball spil på EGET ANSVAR & RISIKO.
  7. Jeg er også indforstået med at følge de, af Marielyst Paintball Center fastsatte regler, her under også underforstået at såfremt jeg yder hærværk på banen eller materiel også er indforstået med at erstattet det til den af instruktøren fastsatte
  8. Det er herunder IKKE tilladt at skyde efter lamper, pvc tag samt andre skrøbelige ting.
  9. Jeg er indforstået med at jeg ikke før paintballspillet har nydt og under spillet nyder alkoholiske drikke, så jeg spiller i påvirket tilstand.
  10. Jeg har ikke medbragt egne drikkevarer på banen, men køber dem i centret.

Sikkerhedsregler for Marielyst Paintball Center

Det første I skal lære i dag er SIKKERHEDEN og SIKKERHEDEN = MASKE. Når man skyder en paintballkugle af, går den med en fart af ca. 100 m på et sekund, og den slår hårdt, så hårdt, at hvis den rammer et ubeskyttet øje på 20 m afstand vil den ødelægge øjet! Og hvis man er tættere på og uheldig, kan anslagskraften ødelægge synsnerven for evigt! Derfor skal masken ALTID være på, indtil man er INDE i ”Sikkerhedszonen”, også selvom der er råbt at spillet er slut. HUSK NU AT

MASKEN HELE TIDEN SKAL VÆRE PÅ !!!

Tag aldrig masken af andre steder end i de af instruktøren anviste “sikkerhedszoner”

Masken skal ALTID bæres i alle områder hvor der skydes inklusiv i/omkring banens ind og udgangsområde VIGTIGT!!! -. Masken MÅ FØRST tages af/ fjernes fra øjnene, når man er kommet ud i sikkerhedszonen. Brug altid en til paintball godkendt maske, og sørg for at masken er i komplet stand uden revner og ridser i maskeglasset. Masken skal dække øjne, næse og mund og det anbefales ligeledes at der anvendes beskyttelse af ører og hals. Er du i tvivl om din maskes tilstand, så søg straks råd hos en instruktør.

Følg altid anvisningerne fra instruktøren og andre officials

Alle anvisninger gives for at sikre, at du og andre spillere kan dyrke paintball som en sikker og sjov sport.

Våben MÅ IKKE tages med ud i ”Sikkerhedszonen”, Paintball markører/geværer skal altid behandles som et ladt VÅBEN!! Leg aldrig med en markør/gevær i den tro at den ikke er LADT. Paintball markører/geværer kan forårsage farlige og smertefulde skader, hvis man rammes i ansigtet eller på halsen. HUSK lige så snart EN PERSON har et våben i hånden, er der en potentiel risiko for at noget kan gå galt!!!!!!!!
Sigt aldrig på nogen du ikke vil ramme! Du kan ved uheld komme til at affyre markøren/geværet og derved forårsage skade på mennesker, dyr eller ejendom. Hold altid geværmundingen opad eller nedad hvis spillet ikke er i gang.
Affyr aldrig en paintball markør/gevær hvis du er usikker på om det er forsvarligt. Skyd aldrig efter andet end dine modspillere og vær opmærksom på om spilleren du skyder på er i en situation, hvor dit skud kan skade denne. Skyd aldrig på nogen på meget kort afstand (IKKE UNDER 10 METERS AFSTAND.) eller hvis der er mulighed for at din kugle kan ramme modspilleren under masken (f.eks. nedefra). Undgå så vidt muligt at sigte efter modspillerens hoved, nakke og kønsdele, da skud i disse områder kan være meget ubehagelige/farlige. Husk også at det betragtes som dyrplageri at skyde efter dyr på området.
Stop alt spil og skydning ved gentagne fløjt og signaler. Gentagne signaler betyder at spillet enten er slut eller at der af anden grund er anledning til at stoppe spillet. MEN HUSK at beholde masken på, til du er kommet ud til ”sikkerhedszonen”!

Der må ikke rettes våben over overkanten af kuglefangernettet under skudafgivelse.
Alt spil SKAL indstilles såfremt personer uden maske eller løftet maske ses på paintballbanen.
Instruktøren kan bortvise personer som ikke overholder disse regler uden kompensation.